Zaslužuje li vodeni park Aquae Vivae u Krapinskim toplicama 5 zvjezdica?

Kao dugogodišnji potrošač zagorskih toplica želim vjerovati da imam mrvu, dvije iskustva procijeniti  da li bazen vrijedi 5 zvjezdica kao što sebi pripisuje vodeni park Aqua Vivae u Krapinskim toplicama. Nepunih sat vremena vožnje i tričavih 50 km dijeli Zagreb od ovog carstva bazena i obiteljske zabave.

I opet, u zadaću otkrivanja ovog vodenog parka uputili smo se u zoru – jedva da su stigli otključati vrata u 9h ujutro, a mi smo već bili na mjestu događanja.  Sreća što smo svi ranoranioci pa nam praksa ustajanja s kokošima dolazi sasvim prirodno. Prvi dojam je kako je riječ o toplicama odnosno uređenju novijeg datuma –  garderobe, sanitarni čvorovi i cijela priča je na zadatku.  Što nas dovodi do bazena kojih brojimo 6: plivački bazen, bazen s valovima, rekreacijski, vanjski atrakcijski bazen, dječji bazen i ronilački bazen.

Isprobali smo ih gotovo sve i ostali poprilično zadovoljni ponuđenim:

 1. Plivački bazen gabarita 12,5×25 m zadovoljava moje apetite što se tiče plivanja.
 2. Rekreacijski bazen je upravo to, stvoren za rekreaciju i relaksaciju. Povremeno krene podvodna masaža na nekoliko ključnih punktova. Tu treba biti vješt i brzo zauzeti mjesto (slap, gejzir ili  podvodnu točku) kako bi se uživalo  u hidromasaži. Ono što ovaj bazen izdiže po dječjim standardima je veliki vodeni tobogan koji je apsolutni hit među klincima. Ujutro i nisu neke gužve u redu za tobogan pa se niz njega spušta bez čekanja, opetovano, a luda vožnja traje poprilično dugo. Riječima našeg starijeg mališana- tobogan je najbolji dio ovog vodenog parka!
  IMG_0748
  Rekreacijski bazen
  IMG_0750
  Ujutro smo imali gotovo cijeli bazen za sebe…koji gušt
  IMG_0767
  Tobogan je hit među djecom!

  IMG_0774
  Za hidromasažu treba bit brz i vješt!
 3. Da, pak, mlađi nasljednik može već pričati vjerujem da bi odličnu ocjenu dao dječjem bazenu. Topla voda do koljenja najmlađima te mir od adrenalina glavne su prednost ovog bazena koji je realno zanimljiv onima mlađima od 2 godine.
  IMG_0756
  Dječji bazen – raj za najmlađe

  IMG_0758
  Nema buke, graje….samo mir
 4. Zvijezda Aqua Vivae vodenog parka je zasigurno bazen s valovima, bazen koji na prvu djeluje sasvim bezopasno dok ne dođe puni sat i osoblje ne uključi valove. 10 minuta valovi ljuljuškaju oduševljeno mnoštvo u bazenu. Ne treba se zavaravati, ovdje se simuliraju veliki oceanski valovi koji nemilosrdno bacaju na sve strane. Nije za bebe, no veća djeca i odrasli koji se tako osjećaju naprosto uživaju u ljuljanju. Naš putoljubac V. ovom bazenu daje odličnu ocjenu.
  IMG_0776
  Valovi u bazenu ljuljaju u ritmu
  IMG_0780
  Bazen s valovima….

  IMG_0781
  …dobiva čistu peticu!
 5. Ono što nismo isprobali, a sigurno je cool je ronilački bazen gdje se može odraditi ronilački tečaj i isprobati ronjenje na dah.  Ronilački program se inače održava za one starije od 8 godina.
 6. Jedini vanjski bazen je bazen doživljaja s temperaturom vode cca 35°C i hrpom podvodnih masaža, slapova, gejzira. Spojen je s unutrašnjim bazenima pa priznajem da je zadovoljstvo kada je vani hladno izaći do njega i malo chillati. Ipak, zvoni mi u glavi da je to jedini vanjski bazen što onda i ne pruža neko zadovoljstvo ljeti. Već vidim, vani 35°C, u bazenu isto toliko i hrpa ljudi načrčkano na tom jednom bazenu. Hm….

  IMG_0786
  Bazen doživljaja najbolje je doživjeti zimi

Ima tu još sadržaja za djecu, igraonica, radionica, igara. Nema što, mudro su se pozicionirali među publikom roditelja s malom djecom. I mislim da je to idealna klika za ove bazene: što bi većima možda bilo premalo, za one mlađe je taman. Ovaj je vodeni park idealna destinacija u hladnijim danima, ljeti not so much. No, ostaje činjenica da su naši apetiti obitelji s dvoje djece u Aquae Vivae ostali namireni i složili smo se da bazenima dajemo ocjenu -5!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: