3 razloga zašto ove godine morate Fulirati s obitelji

Pod novim motom – Life is a circus i na novoj lokaciji na Strossmayerovom trgu, između Zrinjevca i Tomislavca, Fuliranje ove godine bilježi šestu godinu postojanja. I čini se da polako od originalnog koncepta započetog u Kurelčevoj ulici prerasta u instituciju.

Program odnosno ponuda je ove godine i više nego ambiciozna, a na momente i neodoljivo simpatična. Uz dobru muziku se tako može ljubav ovjekovječiti poljupcem pod imelom iliti Kissing pointom Radija 101, slikati otkačene fotke u Photo Boothique s cool dodacima, pak fulirati s psećim ljubicima kod Pasje pekarne. No, ako su, poput nas,  vaši ljubimci vaši mališani onda definitivno morate dofulirati kao obitelj. I to iz nekoliko razloga:

 1. Dječji vrtuljak i vlakić – svaki roditelj zna da je gotovo nemoguće proći pored i jednog jedinog luna parka, a da vas klinci ne užicaju barem jednu vožnju. I onda kada uspiju u tom naumu, žicaju još jednu, pa još jednu, pa samo još tu posljednju vožnju i tako do besvijesti. Ovako na svom terenu, uz dobru klopu i atmosferu možete djetetu priuštiti tu vožnju ( i još jednu). Svima dobro! Samo imajte na umu da je interes ovdje (kao i na cijelom fuliranju) velik, a gužve vikendom neopisive pa ako nemate čelične živce radije guštajte u tjednu.

  fuliranje5
  Photo by Nika Mokos
 2. Kuglanica nije za djecu koja još fuliraju u kolicima, ali veći su oduševljeni. Srušiti kugle nije lak zadatak, no napravite od toga obiteljsko natjecanje: pobjednika častite najpopularnijom slasticom ovogodišnjeg Adventa – „Apple pie“ fritulom.

  kuglanica
  Photo by Nika Mokos
 3. Začarani grad „Here Be Dragons“ je apsolutni must visit dio za malene i one ne tako male. Dio je to posvećen popularnim filmovima i serijalima kao što su Harry Potter, Game of Thrones, Star Wars i Lord of the Rings.  Odmah da priznam svoj nerdovski potencijal, ovdje sam naišla na Gandalfov štap i oduševila se.  Pametnom dosta! No, tu je i life size Batman,  zatim plaštevi za čarobnjake, cool slatkiši te fan shop s raznim kolekcionarskim predmetima, koji su neizostavni dio filmova, serija i knjiga svijeta fantazije.

  U  narednim danima  u Začaranom gradu slijedi, kako doznajemo, i  super zabavan program. Tako će  u organizaciji članova Udruge ljubitelja Harryja Pottera “Ministarstvo magije Hrvatska“ posjetitelji moći sudjelovati u ceremoniji sortiranja u domove uz pomoć pravog razredbenog klobuka, pripremati magične napitke, pisati runama te izrađivati sove i urlojave. Ljubitelji šaha doživjet će njegov magični dodir, strastveni obožavatelji igre Pictionary doći će na svoje, a najljepše uspomene mnogi će sačuvati zauvijek fotkanjem na jednom od čarobnih tajnih kutaka. Ako ste ljubitelj fantazije obavezno  pratite web stranicu Fuliranja kako bi na vrijeme saznali gdje i kada morate biti za super zabavu.

   

  Treba li posebno navoditi kako je gastronomska ponuda i više nego izdašna. Temeljna  ideja da se  širokoj publici ponudi street food hrana u posebnijim, gourmet varijacima ove je godine zaživio u još većem obujmu. I ponuda je uistinu raznovrsna – od gulaša, istarske supe, brudeta i maneštruna, jela s roštilja, street sarmica do kreativnih burgera i raskošnog carstva sočnih kobasica. Meni osobno najviše se svidjela pileća empanada by El Toro.

  Ima dakle, za svakog ponešto, iako za maksimalno iskustvo savjetujem pažljivo biranje tajminga dolaska. Raniji sati u tjednu, pa donekle i vikendom (fuliranje se pali u podne…) su idealni za istinski doživljaj uistinu šarolike ponude. Navečer, mjesto događanja postaje opća gungula ljudi i buke, što je možda idealno za ludi izlazak s društvom, ali ne i za guštanje za obitelj s djecom.

  Nema što, Fuliranje ispisuje povijest zagrebačkog adventa. No, po interesu posjetitelja čini se da je već  sada premalen kapacitet novog prostora i tko zna,  možda ćemo dogodine fulirati po cijelom Zagrebu, a godinu iza i šire.

  Fuliranje je otvoreno do 1.siječnja 2018., stoga ne časite časa, pravac Strossmayerov trg.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: