Samo u Americi: punk festival je obiteljski događaj!

Tko bi rekao da će nevina šetnja Santa Barbarom biti uvertira u jedan od najboljih izlazaka u Kaliforniji? Šetajući ulicama u potrazi za okrjepom, zastali smo i ugledali plakat za punk…piknik. Hm, čitamo taj impresivni line up i  čudom se čudeći čitamo dalje; „piknik počinje u podne“, ne vjerujući vlastitim očima čitamo i dalje: „povedite djecu“. Sve ovo događa se u Pozo Saloonu! Instinktivna reakcija bila je: što i gdje je, pobogu, taj Pozo Saloon?!?

Nakon kratkog istraživanja, čak i facebook dopisivanja s organizatorima, shvatili smo da je dotični saloon udaljen, za američke pojmove nevrijedno spomena, sat vremena vožnje od našeg smještaja, u prašnjavom bespuću kalifornijske unutrašnjosti. I vjerovali ili ne, krenuli smo; mislim da bi to učinio svaki alternativac koji drži do sebe.

Pozo Saloon u gradiću Pozo ima i povijesnu važnost, odnosno pruža autentičan doživljaj divljeg zapada kakav je nekoć bio. No, umjesto kauboja, sada ovdje profiliraju razni glazbenici svih žanrova.

No, dosta o Pozou, treba istaknuti kakav je to doživljaj doći na punk koncert u Americi. Moram priznati da sam približavajući se mjestu događanja osjetila nervozu, jer doći s petogodišnjakom na ovakvo događanje na Balkanu je nezamislivo, no ovdje je to sasvim druga priča. Čudnog li čuda: V. nije bio jedini malac tamo, cijele obitelji s malom djecom pohodili su koncert. Bilo je tu i trudnica i beba i odraslih i starih.  Ljudi ovdje donose svoje stolice i roštiljaju slušajući glazbu. Uz piće prodaje se i hrana i  sladoled, čak je tu bio i mali buvljak s robom lokalnih dizajnera. Ima uistinu ponešto za svakog.  I što je najfascinatnije: amerikanci pristojno čekaju u redu kako  bi kupili i najmanju naljepnicu, nema dobro nam poznatog naguravanja na šanku.

DSC_0578
Line up
DSC_0638
Punk piknik

DSC_0642

 

DSC_0651
Čekamo da krenu svirati Misfitsi 🙂

Naše dijete, sunce mamino, je uživalo u svirci, no djeca koja nisu ljubitelji punk taktova iskoristila su  dio s vodenim prskalicama (koji je tu inače za osvježenje od vrućeg kalifornijskog sunca) za trčanje, skakanje i igranje u blatu koje je nastalo; pravi Woodstock doživljaj.

Još jedan kuriozitet – organizatori se strogo drže timelinea, sve ide ko’ po špagi, nema čekanja, nema praznog hoda. Slušam svoj omiljeni bend koji sam davnih dana do besvijesti preslušavala na kazeti i ne mogu vjerovati da sam tu, miljama daleko od starog kazetofona i da ih slušam uživo. Cijeli happening je završio oko 10h navečer, a redari su na našem odlasku pomno pazili da oni koji su popili čašicu previše ne ometaju nas kao i druge obitelji.  Što reći, osim: Punk’s not dead!

DSC_0654
Uskoro će Bad religion

DSC_0658

 

One thought on “Samo u Americi: punk festival je obiteljski događaj!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: