Santa Barbara je ležeran grad stvoren za guštanje

Kada pomislite na Santa Barbaru, što vam prvo pada na pamet? Trakavica od sapunice bez kraja, naravno, zbog koje sam osobno ovaj grad doživljavala kao apstraktnu pojavu u prostoru napućenu desecima Cruzova, Edeni i ostalih bogataša koji žive na jednom velikom ranču. I rančeva ovdje doista ima, ali lociranih u okolici Santa Barbare, a mi smo se smjestili u centru grada koji se pokazao kao jedno od najugodnijih iznenađenja avanture po Kaliforniji.

Centar grada je mješavina mediteransko-meksičke opuštenosti, ležernog stila i isto takve arhitekture s mnogo zelenila koje pruža odličnu zaštitu od kalifornijskog sunca tijekom razgledavanja, ali i ugodnu pozadinu terasama brojnih restorana prilagođenih svačijem džepu. Ovdje svakako vrijedi uživati u ribi i plodovima mora čija ponuda ne oskudijeva.

Studentsko-turistički je to grad prilagođen prosječnom građaninu, i studentima kojih ne nedostaje, a što je najbolje sve je walking distance što znači da od centra možete bez problema lutati i uživati završavajući svoju šetnju na Stearnovom pristaništu (Stearns Wharf), najposjećenijoj atrakciji ovoga grada. 500 m dužine poznatog drvenog mola možete proći pješice uživajući u 360° pogledu na lagunu, grad i naravno surfere. Priznajem surfere sam osobno gledala i duže vrijeme jer je to aktivnost koji me posebice očarava i odgovorno tvrdim kako bih, da sam se rodila na obalama oceana, sigurno dane provodila na surf dasci.

DSC_0618DSC_0621DSC_0627DSC_0624

Valja naglasiti da je grad ispunjen i brojnim vinotekama (većina ih je nastala nakon filma Stranputica, koji je dao vjetar u leđa vinogradarstvu i vinarstvu okolnih brda i Santa Ynez doline) u kojima su gotovo svakodnevno organizirana različita događanja. S malim djetetom jasno nismo se odvažili sudjelovati u jednom od njih, što ne znači da ipak nismo sa terase promatrali zalazak sunca i guštali uz čašu kalifornijskog Syraha.

S obzirom da broji svega 90 tisuća stanovnika riječ je o vrlo živom ali i ugodnom gradu u čijoj blizini možete pronaći desetke plaža, od koji se neke s pravom smatraju najljepšima u Kaliforniji. Idealno za brčkanje što činismo često i opetovano.

DSC_0580DSC_0591DSC_0599DSC_0632

One thought on “Santa Barbara je ležeran grad stvoren za guštanje

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: