Volite crtiće i adrenalin? Voljet ćete i Disney California Adventure Park!

Najsretnije mjesto na svijetu je uistinu Disneyland. Ali i opaki business. Odmah na činjenice: kalifornijsko Disneyevo iskustvo nalazi se u Anaheimu. Iako je riječ o drugom okrugu, sa TV-a dobro poznatom Orange County-u, na putu do tamo se čini da tijekom dobrih sat i pol vožnje (treba li napomenuti da je bila vrlo velika gužva?) nismo niti izašli iz LA-a, s obzirom na kontinuiranu izmjenu naselja i industrijskih postrojenja smještenih uz autocestu.

Kalifornijski Disneyland Resort se sastoji od dvije tematske cjeline odnosno dva parka: bajkovit i originalni Disneyland Park za klasičare (kakav je recimo prisutan u Parizu) i Disney California Adventure Park, novije zdanje gdje su zastupljeni Disneyevi i Pixarovi crtići poput Igračaka, Auti i dr. udruženi u više adrenalinski doživljaj. Doživljaj je to koji košta 98 dolara po glavi odraslog i 92 dolara po glavi djeteta mlađeg od 10 godina. Govorimo, naravno, o cijeni jednog od dva tematska parka koliko je realno za obići u jednom danu. Odlučite li se za oba parka računajte na bar dva dana provedena ovdje što će ozbiljno isprazniti vaš novčanik, ali i ispuniti vas srećom. I onako usput, parkiranje po danu će vas unazaditi 20 dolara.

DSC_0530DSC_0550DSC_0567DSC_0565DSC_0549

Tehnikalije na stranu, Disneyland je iskustvo uvijek vrijedno novaca, a mi smo ovom prilikom posjetili noviji, Adventure Park. Tematske cjeline su tu bliže Viktoru, a i nije da se hvalimo, ali u klasičnom Disneylandu smo bili u Parizu (ok, možda se malo hvalimo). Park je inače ogroman, ima se tu što raditi cijeli dan, i iako je krcat ljudima, čekanja na vožnju su neznatna. Disneyevci su osmisli Fastpass odnosno automat koji se nalazi kod popularnijih vožnji, a gdje lijepo uzmeš papirić na kojem ti piše u koje vrijeme točno da dođeš i tada nema čekanja u redu, ergo fast pass. Sustav inače funkcionira besprijekorno, osim kad se sruši, što nam se naravno dogodilo, ali radišni amerikanci su problem brzo riješili.

Na magičnim prostorima Disney Adventure Parka doživjeli smo svega: i lijepih bajkovitih sporih vožnji, ali i onih na kojima smo promijenili nekoliko boja zelene u licu. Tako smo recimo na Mickey Mouse kotaču koji pruža panoramski pogled na park završili u kućici koja se na visini od 50 metara opasno ljulja i priznajem, nije mi bilo svejedno. Utrkivali smo se i s munjevitim Jurićem, vozili sa Šiljom u oblacima, vrtjeli ne u šalicama, nego bubamarama, vozili u autićima. Najviše nam se ipak dopala vožnja traktorom Šlepom iz crtića Auti, gdje smo, priznajem, više od jednom, čekali na svoj red i „rafting“ na velikoj gumi s 8 mjesta za sjedenje s kojeg smo otišli mokri do gaća. No nije nam nimalo smetalo. Na vrućem kalifornijskom suncu je to čak poslužilo kao osvježenje…I na kraju samo imamo za reći: fortuno daj da nas put nanese ovdje barem još jednom, a vi djeco idite u Disneyland.

DSC_0552DSC_0531DSC_0532DSC_0540DSC_0542DSC_0562DSC_0571

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: