4 razloga zašto dječji rođendan proslaviti u Oro-goru

Vrijeme radnje: 14.10.2017.

40ak kilometara od Zagreba u mjestu Oroslavje smješten je Oro-goro.  Ova je pizzeria postala gotovo institucija i ako ste iz ovih krajeva, a da je niste posjetili, niste ni živjeli. Ove smo godini odlučili rođendane naših malaca (između kojih je datumski tek 5 dana razlika – uh kako promućurno od nas) podijeliti s prijateljima, malima i velikima upravo ovdje, što se načelno pokazala kao genijalna ideja. Da je ta gungula profilirala našim stanom, vjerojatno bi nam živci kolabirali. I, par dana nakon realizacije rođendana u Oro-goru evo naše viđenje stvari.

  1. Izlet je uvijek dobra ideja: da, djeca vole izlete, ali vole ih i odrasli. Nevjerojatno spremno su svi staratelji reagirali na ideju da sjednu u auto i dođu na proslavu rođendana izvan Zagreba. Pomazila nas je i fortuna pa je dotična subota bila obasjana suncem, a temperatura iznosila ugodnih 20ak stupnjeva. Ipak, u slučaju da vam vrijeme ne ide na ruku ne savjetujem opciju proslave rođendana ovdje. U zatvorenom prostoru bi djeca ne bi imala gdje isprazniti svoju energiju što bi rezultiralo općim ludilom.20171014_16481820171014_153010logo120171014_16261620171014_1626152. Hrana : Ono po čemu je Oro-goro stekao svoju slavu je pizza. Bila je dobra i prije 20 godina kada je tu bilo tek nekoliko stolova, a dobra je i sad kada broje na desetke stolova. Pizza je dakle bogata i pozamašnih gabarita, dvije stvari koje ljudi vole. Nudi se u Oro-goru i tjestenine i rižota, ali osobno nisam nikad vidjela da je to netko naručio. Kruže priče da ima takvih, ali ja mislim da je to samo mit. Budući da je u pitanju bila proslava rođendana otišli smo i korak dalje i naručili – pizzolino : štrucu od tijesta za pizzu punjenu linoladom, prelivenom pudingom od vanilije i otopljenom čokoladom i to u veličini jedinoj koju u Oro-goru poznaju :ogromnoj! Da, zvuči kao slatka pervezarija i okusom uistinu to i jest: slasna, čokoladna, fina i zasitna. Nemojte se slučajno precijeniti i pojesti previše ovog deserta, bit će vam vjerojatno zlo.  Valja jesti malo po malo, iako, priznajem teško je stati. Uostalom, procijenite sami svoje mogućnosti, ali smatrajte se upozorenim.

    3. Dječje igralište je pogodak u sridu: ovo je vjerojatno najbolji dio svim roditeljima  – dječje igralište s trampolinom, penjalicama, toboganima, klackalicom…Našlo se tu i nogometno i odbojkaško igralište (na pijesku) te dovoljno zelene trave da djeca mogu trčati ukrug sve dok se ne sruše od umora. Na ljepše dane predlažem rezervaciju stola vani, onda možete nesmetano uživati dok djeca skaču.

    4. Ekonomski faktor – za ono što se tu može pojesti i pojesti cijene su vrlo korektne. Proći ćete znatno povoljnije nego u bilo kojoj igraonici u Zagrebu, uz dodatan plus da će i odrasli odavde otići siti.

    Uz sve pozitivne strane koje Oro-goro nudi,  ne mogu , a da ne oduzmem pola boda ukupnoj ocjeni. Razlog je usluga, odnosno njena sporost. Unatoč činjenici da je ovdje zaposlena cijela vojska konobara na svaku se narudžbu čeka predugo. Jasno je da im kroz ruke dnevno prođe na stotine ljudi, a vikendom ih se broji i u tisućama, ali to nije neka novost. Uvijek je tu gužva i uvijek se traži stol više. Krajnje je vrijeme da cijela „industrija Oro-goro“ ozbiljno razradi strategiju posluživanja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: