Javorniški Rovt

Vrijeme radnje: 13.8. 2017.

Nadmorska visina: 975 m

Sasvim iskreno, ovo je dio Slovenije koji bi se teško odlučili sami posjetiti da nismo bili pozvani na jednu sasvim neobičnu piknik- svadbu.  Javorniški Rovt nalazi se nad Jesenicama te je njegov planinarski dom – Dom Pristave lako dostupan cestom. Nepunih 2h trebalo nam je od Zagreba do mjesta događanja, no pritom smo elegantno zaobišli kolonu na Bregani i otišli na sporedan granični prijelaz.

Parkira se odmah kod planinarskog doma što je plus ako pitamo djecu, ali možda ne bi bilo naodmet potražiti daljnji parking radi malo aerobne vježbe prije obilne i ukusne hrane kalorijski primjerene planinskom zraku… Roštilj, jota, gulaš, moramo li dalje nabrajati. Posebni hit među omladinom je bio stroj za sladoled gdje su si u kornet ili čašicu u old school stilu mogli „natočiti“ jedan od 3 okusa sladoleda.

No, nismo samo jeli. Dali smo si truda i obišli neposredan krajolik dijelom šumovit, dijelom omeđen jezercem s pokojom patkicom,  a dijelom prekriven proplancima, na kojima kravice u miru pasu travu. Scena kao sa alpske razglednice! Poslužilo nas je i vrijeme pa smo na ugodnom suncu upijali cijelu umirujuću atmosferu. Ma, čista uživancija, barem za nas odrasle! Djeca su se, s druge strane, izmjenjivali na trampolinu, ljuljalji na ljuljačkama ili igrali nogomet na obližnjem terenu. I oni su dobili svojo dozu gušta što je win-win za cijelu obitelj.  Sve u svemu, savršen dan!

DSC_0344DSC_0346DSC_0347

DSC_0351
Moje pjesme, moji snovi…u Sloveniji

 

DSC_0358

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: