Putovati s djecom zadatak (ni)je lak!

Odgoj djece nije lak zadatak, ali ako nešto želim prenijeti svojim mališanima to je ljubav prema putovanjima (i svoj glazbeni ukus, ali to je druga tema)! Uživam u cijelom procesu putovanja, od kupovine karte i rezervacije smještaja, preko planiranja detalja i mjesta koja ću posjetiti do samog lutanja novom zemljom i otkrivanja svega što ima za ponuditi. Uživam i u trenutku kada se pozitivno umorna vratim u Zagreb i beskonačno prepričavam dogodovštine – onima koji imaju živaca  to slušati ( Savjet: uvijek donijeti male suvenire potencijalnim slušačima pa moraju otrpiti).

Kada sam ostala trudna s prvim, a zatim i s drugim djetetom, uhvatila me tjeskoba da me put, barem dalji, neće na dulje vrijeme vidjeti.  Od apsolutnog napadaja očaja spasila me jedna draga duša čije riječi i sama danas mudro ponavljam: “Kako ih navikneš, tako će ti i biti”! Stoga smo davne 2011. godine stisnuli zube i po prvi put se  (s tada 11mjesečnim sinom) otisnuli u veliki bijeli svijet. (Točnije u Berlin, ali o tome u jednom od postova koji slijede). Godinama kasnije nakupilo se roditeljskog staža, promijenjenih pelena i pojedenih kašica, a bome i prijeđenih kilometara, zbog čega želim svoje male mudrosti i doživljaje s djecom podijeliti i virtualno.  Jer nije uvijek lako, ali je uvijek vrijedno trudna!

Što očekivati? Ideje za putovanja, što posjetiti, što ponijeti,  koliko kunčeka pritom potrošiti, savjete oko zabave za djecu, naš osobni obiteljski doživljaj pojedine destinacije, i nadam se još mnogo toga. Idemo sada i dalje mijenjati kune za kilometre…tko preživi, pričat će!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: